Gevieren begonnen we na een kop koffie aan met een eerste Whisky. Wat leuk was Merlijn en Tecco hadden twee tassen met flessen, glaasjes, pipetten, en allerlei spulletjes bij zich om goed voorbereid aan zo'n avond te beginnen. Hier volgt de line-up van gisteravond (allemaal single malt whisky): Littlemill 15YO 1990-2005 (lowlands whisky) We hebben gezamenlijk genipt, en onze neuzen goed gebruikt. Ook spoelen en lang in de mond houden behoort tot dit ritueel. Erg leuk om op zo'n toch al speciale dag ook nog iets anders nieuws te leren en te doen. Daarna hebben we heerlijk gegeten. Rose maakte een nieuw gerecht wat gezien het inde smaak vallen bij onze lijst van favourite gerechten gaat staan. Tecco, had tijdens het eerst bodempje whisky al gehoord dat onze installatie het niet zo best meer deed en bood aan hier even naar te kijken. Ik vond dit al lang prima, want ik kom er momenteel zeker niet toe. Merlijn en Tecco zijn met de installatie in totaal zo'n tweeeneenhalf uur bezig geweest, dus hebben we nu weer surround geluid en stereo, en dat was voor Rose en mij lang geleden. Sindsdien hebben we gedurende de avond veel lekkere muziek gedraaid en hier enorm van kunnen genieten. Zelfs de pick-up hebben we weer eens gebruikt. Na het eten was het tijd voor een 2e proefje. Tecco die deze proeverij leidde koos voor Yamazaki 12YO single malt (japanse whisky http://www.whiskypassion.nl/index.phphttp://osm.skynetblogs.be/post/3147069/de-</u>openflessentopicoption=com_frontpage&Itemid=1&limit=10&limitstart=50 een van zijn persoonlijke voorkeurswhiskys. Het leuke hier is dat het helemaal niet gaat om de hoeveelheid, maar echt om de smaak. De een heeft een ronde zacht, en de ander heeft een heel herkenbare rook/ of kampvuur smaak. Tussen iedere proef dronken we minimaal een glas water, ten eerste om het glas te schonen en ten tweede om helder te blijven en de smaakpapillen vers te houden. Als derde koos Tecco Glenfarclas 15YO 46% (speyside whisky, ex-sherry vat) Moeilijk om hiervan de smaak te vertellen, als dat uberhaupt al kan, maar ook dit was weer een bijzondere experience. Weer een uurtje later, kwam er Longmorn 14 YO 1990/2004 59.7% (speyside whisky, ex-bourbon vat) in de glaasjes. Een whiskey met een heel hoog alcoholpercentage, maar met een zo mogelijk zelfs nog vollere smaak ook. Voor dit soort Whiskey hadden de heren pipetjes meegebracht waarmee je deze nog beter op je eigen smaak kon brengen. Een interessant avontuur, waarbij ik heel secuur zeker niet teveel water bijvoegde. Ondertussen was Tecco, die al heel lang gewend is te werken met computers, achter onze vaste computer gekropen, en had gemerkt dat deze ernstig langzaam is. Hij vroeg testemming om te mogen proberen deze wat sneller te maken, en wij beiden waren hier alleenmaar dankbaar voor. Wij weten met zo'n 4 á 5 jaar computer ervaring lang niet zoveel als hij, en het resultaat enkele uren en ook weer de nodige glaasjes verder zeer bevredigend. De computer dot het en is zeker tweemaal zo snel als eerst. In de tussen tijd proefden wij lustig door. Eerst kwam er Talisker 12YO 45,8% (Isle of Skye) in de glazen, en daarop volgend Laphroaig 10YO 43% (Islay, gebotteld ca. 1995). Tussentijds heb ik Jesse nog enkele malen een rondje en een plasje gegund. Rose en ik herhaalden dat voor het laatst zo rond 03.00u, en waren toen toe aan het laatste glaasje van deze proeverij, een Lagavulin 16YO 43% (Islay). We waren allemaal verzadigd en voldaan toen we hierna lekker gingen slapen. Ik had een reusachtige avond, en ook van Rose begreep ik dat ook zij het een heerlijke en afleidende avond vonden. Dat we daarnaast nog een snellere computer hebben gekregen en een veel betere kwaliteit van het geluid in huis is helemaal tof. Deze afleiding heeft er in ieder geval ook voor gezorgd dat ik in staat was niet alleen bezig te zijn met pijn in mijn buik en rug. Tot zover.
Blog 161 eerder geplaatst 15 oktober 2007
Geen opmerkingen:
Een reactie posten