vrijdag 21 september 2012

De gang is af

Kattenverdieping-etage voordat ie af was,
nu is deze nog veel mooier!!
Zo, we zijn weer drie dagen verder en hebben allebei veel werk verricht. De eerste week vakantie zit er bijna op, maar we zijn ondanks al het werk tevreden en moe. Onze hal, gang en kattenverdieping zijn waanzinnig opgeknapt en mooier dan ooit tijdens onze bewoning, nu inmiddels alweer 3 en een half jaar. Toch verkijk je je er iedere keer weer op hoeveel werk zo'n karwei(tje) is. Foeh, uitruimen, behang verwijderen, plafond eruit tillen, opbergen, schuren, plamuren, drogen, schoonmaken, plamuren schuren, schoonmaken en uiteindelijk tenminste tweemaal verven. Toch ligt het karwei achter ons en het is mooi geworden. De katten kunnen weer naar hun verdieping en lekker op hun kussentjes boven slapen. Ze waren verontwaardigd dat hun lekkere stekkie door ons was weggehaald en dat ze gewoon op de grond(op kussentjes hoor) moesten slapen.

We hebben nu ook echt weer een echte kapstok, en het holle van de afgelopen week is totaal verdwenen. Zelfs Merlijn hangt weer zoals hij als eenjarige geschilderd werd op een geheel eigen plek. Leuk, vandaaruit kijkt hij gezellig de woonkamer in.

We hebben heerlijk kunnen samenwerken en naast de gang is ook onze keuken en een paar plekjes in de huiskamer aan bod geweest. Lang liggende karweitjes zijn eindelijk uitgevoerd en ik had er voldoende energie voor, een wonder.

Ik heb eerder in de avond ook Jesse naar Hans en Mieke gebracht. Zij logeert daar tot zondagmiddag op de Excelsior. Wij hebben een heerlijk dagje uit naar Brugge. Met drie bussen gaan we met collega's en aanhang daarnaartoe en ik moet zeggen dat ik er zin in heb. Verslag volgt. We nemen allebei onze fototoestellen mee en hebben er overdag vrij om te doen wat we willen. Daarna eten we met zijn honderdveertigen en gaan weer terug richting Schiedam.


Vlaanderen Delft, Beestenmarkt
Vandaag had ik ook een afspraak met dr Shaikhani, anestesioloog-pijnspecialist om eens te kijken wat hij kon doen aan mijn eeuwig durende stekende pijn links onderaan mijn ribbenkast na vier gebroken en drie gebroken ribben na een geweldsincident een jaar of vijftien/achtien geleden bij de BAVO op de Poortmolen in Capelle a d IJssel. Een "dame" die totaal uit haar plaat ging gaf me hangende in een deuropening met beide voeten een trap waarbij ik van alles hoorde kraken en vervolgens na de separatie dubbel klapte. Na een uitgebreid intake gesprek met een pijnconsulente gaf hij mij gelijk een behandeling met verdovingsvloeistof in injectievloeistof op de bestemde plek en ik ben inderdaad vanaf 09.15u behoorlijk pijnvrij geweest tot een half uurtje geleden, en het is hoe je het ook went of keert minder dan normaliter. Afwachten maar.

Gisteren had ik in de middag een vergadering van de Agressie Opvang groep in Delft en aansluitend hebben we ook mijn afscheidetentje gehad bij Restaurant Vlaanderen http://www.vlaanderen.nl/ in Delft. Was erg gezellig en lekker. De andere afscheid nemende collega was er echter niet. Die had een anti GGZ avond en liet de boel de boel. Jammer maar helaas. Ik heb het etentje er niet minder om laten smaken.Een thema menu met een amuse en drie gangen
€ 42,50
elk bestaande uit drie kleine gerechtjes. U hoeft niet te kiezen,
alle gerechtjes worden als een proeverij geserveerd op één
bord per gang.


Amuse

met een glas cava of prosecco.


Voorgerecht

(3 gerechten met vis en schaaldieren)
 • Sashimi van tonijn met wasabi en gerookte sesam
 • Gefrituurde kroepoekgarnaal met Dashi Japanse bouillon
 • Oosterse salade van mango, rettich, komkommer, taugé en zalm
 • Hoofdgerecht

  (3 gerechten met lamsvlees)
 • Gebakken Hollandse lamsrump met groene asperges
 • Lamszadel met een stamppotje van roseval
 • Stoofpotje van lam met jus van gerookte knoflook
 • Nagerecht

  (3 gerechten met limoen)
 • Crème brûlée van mandarijn en Grand Marnier
 • Shake van citroen, limoncello en mint
 • Bolletje bloedsinaasappel-sorbetijs met lemoncurd


 • Het was aangenaam en lekker. Mijn collega bracht me terug en ik was rond een uur of tien thuis. Blij dat de vergadering van de vereniging van eigenaren niet kon doorgaan, want dan had ik moeten afzeggen voor mijn eigen afscheid, net als mijn collega die kennelijk een heel zware dag achter de rug had.

  Nu moeten we als we terug zijn uit Brugge alleen het huis nog even een goede schoonmaakbeurt geven, want mijn French Sister is arriving on tuesday en dan moet het toch een beetje netjes zijn.

  Ik vind het weer genoeg, behalve dan dat ik blij ben dat Internet Explorer weer veilig te gebruiken is. Firefox wat we de afgelopen dagen gebruikt hebben is ook niet alles, en het is maar wat je gewent bent hé!! Groetjes.

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten