zaterdag 7 juli 2012

Batterij vult weer


Na opnieuw een goede nacht gaat het de goede kant weer op met Rose en mijzelf. Rose heeft vandaag ook voor het eerst in een hele lange tijd een dagje vrij van de Wereldwinkel en we hebben deze zaterdagmorgen uitgekozen voor een lange wandeling met fototoestellen richting Maasboulevard Schiedam. Daar zijn vandaag de zgn. Maasboulevardfeesten http://maasboulevardfeest.nl/index.php/programma/zaterdagmiddag en dan zijn er allerlei festiviteiten en optredens. Die optredens hoeven wat Rose en mijzelf betreft niet zo, want het zijn meestal voor ons oubollige artiesten en zo gauw die beginnen is het feest tot een echt bierfeest verworden en dan hoeft het sowieso voor ons niet meer zo. De drank in de mens gaat dan spreken en de gezelligheid is vaak ver te zoeken, tenzij jijzelf ook zat bent, en op de een of andere manier willen wij tegen die tijd graag weg zijn.

Wat je toen we daar aankwamen gelijk goed kon merken was dat de organisatie veel minder subsidie heeft gekregen. Het zag er allemaal wel erg professioneel uit maar was ook allemaal even duur. Normaal staat er een enorm veld met kraampjes en is het merendeel van de kraampjeshouders amateur. Een echte rommelmarkt dus. Nu was 80% professionele verkoop. Net de normale markt dus. Ik zag bijvoorbeeld een stroopwafelkraam en vroeg wat een zakje kruimels koste. Een hele € dus, en pas bij 6 zakjes eentje gratis. Belachelijk dus en zo zal hij er niet veel verkopen. Rose en ik hebben er een tijdje rondgelopen maar hebben het snel voor gezien gehouden. Ook qua foto’s hebben we er niet veel gemaakt. Het was er wat sfeerloos en zodoende hebben we wel heerlijk gewandeld en zijn ook even bij “de Bie”, een winkel die in opgekochte goederen handelt, en daar hebben we wel wat koopjes op de kop getikt. Beladen en moe hebben we op de terugweg na dik tweeëneenhalf uur sjokken een stukje de bus genomen. Om kwart over 13.00u waren we weer thuis en hebben eerst eens met de benen omhoog een bak koffie genuttigd. Daarna ben ik anderhalf uur gaan slapen. Wat kan een dag snel gaan.

De sfeer is goed en ons energieleven was weer wat voller ten op zichtte van gisteren. Fijn.

De slaap heeft ook zijn werk gedaan en ik ben ook voor de rest van de dag weer redelijk opgeladen. Ik ga dan ook dit stukje weer beëindigen en even naar de tv kijken. Voor alle lezers een prettige dag toegewenst. Die gaan wij er verder ook van maken. Gegroet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten