zaterdag 21 juli 2012

Normaliseren


Normaliseren en in balans komen
Normaliseren heb ik dit stuk genoemd. Ik ben aan het proberen mezelf voor te bereiden op langzame terugkeer naar mijn werk. De koorts is nu een maand over. Niet dat daarbij hoort dat ik me top voel, maar na bijna vijf maanden volcontinue een temperatuur van boven de 38º, is het wel heel prettig dat die nu een beetje normaler is geworden. Wel heb ik daar allerlei bijverschijnselen voor terug. Dus ik ben er nog niet over uit wat beter is of beter voelt. Ik transpireer nog steeds regelmatig als een otter bij inspanning en dat komt natuurlijk omdat ik mede door de Prednison nog steeds geen conditie heb kunnen opbouwen.

conditie-training
Wel wil ik gaan proberen of ik komende week een dagje kan werken. Kijken of mijn concentratie voldoende is om geen fouten te maken. Gaat dit goed dan wil ik eerst eens beginnen met twee dagen per week, met daarnaast onder begeleiding zwemmen en oefenen en per dag mijn activiteiten uitbreiden. Als dan mijn conditie toeneemt dan wil ik naar drie dagen per week. Kortom ik hoop op de medewerking van mijn leidinggevende, want opnieuw de fout maken van gelijk weer naar 100% dat wil ik niet meer. Dat gaat gegarandeerd fout.

Vanmorgen ben ik begonnen met een rondje met Jesse, daarna ontbijt, koffie, de lange ronde met Jesse gecombineerd met het wegbrengen van Rose naar de Wereldwinkel. Ze was twee weken vrijaf geweest, dus ook op dit gebied wordt het leven weer wat normaler.

Daarna ben ik begonnen met het lezen van een nieuw blog. Een oud collega en vriend is begonnen met een blog over de zorg en heeft onder andere Rose en mijzelf gevraagd om het kritisch te willen lezen. Een leuke vraag waar ik graag aan voldoe. De eerste indruk is goed. Hij heeft wel eerder geschreven maar dat is inmiddels jaren geleden. Hij ging toen eerst op de fiets naar Rome en hield zijn belevenissen ook bij op een blog, dus helemaal onervaren is hij niet.

Almost Antique Palm Zire Handheld PDA
De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met een behoorlijke klus. Omdat Wanadoo en Orange per 1 augustus stoppen met die namen in hun emailnetwerken en omdat die allemaal veranderen naar online moest ik alle accounts die we hebben sinds we begonnen zijn met de computer en kom je alle mogelijke accounts tegen. Ook accounts waarvan ik het bestaan al lang, soms heel lang vergeten ben. Maar vooral ook de wachtwoorden die bij die accounts horen zijn er talloze, en die heb ik allemaal op een rijtje proberen te krijgen. Had ik al die gegevens opgeslagen? Ja is het antwoord, maar op zoveel verschillende en slinkse manieren dat ik nog steeds niet alles teruggevonden heb. Toch begon het met een kantje of 10 A4, en dat is inmiddels na veel zoeken en schrappen teruggebracht naar iets meer dan drie kantjes A4. Daar komt nog bij dat we heel veel dingen niet meer gebruiken. We begonnen ooit met een emailadres van de Socialistische Partij, het zogenaamde tomaatnet. In die tijd had ik nog wel een overzichtelijke manier van opruimen, maar zoals zoveel blijf je jezelf aanpassen, en daar helpen de nodige computer crashes ook nog bij.

In kaart brengen en puzzelen
Zo blijk ik, ik weet niet hoeveel Skype accounts te hebben, maar ook Apple accounts en je kunt het zo gek niet bedenken of ik kom het tegen. Soms is het ook knap lastig om zaken weer te herstellen.

Ik ben nu zover dat ik alle zaken uit mijn oude Palm teruggevonden heb, en nu moet ik mijn documenten nog door. Toch begint er langzaam overzicht te komen.

Ik ga nu zometeen eerste anderhalf uur slapen en dan zien we de rest van de dag wel verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten