zaterdag 16 februari 2013

Zonnige Maandagmiddag


We hebben een leuk, afwisselend week-end achter de rug. Afgelopen zaterdag bezoek gekregen van Fie een bewoonster van onze stad die ernstig van praten houdt. Wij hebben haar leren kennen via Jesse, onze trouwe viervoeter en Ro, haar viervoetertje. Door de tijd heen werd ons praatje steeds langer en dus hebben we haar uitgenodigd om te komen eten. Pasta in dit geval. Ze kwam niet binnen met een flesje wijn of een bloemenruiker maar met een klein houtgesneden beeldje dat ze zelf cadeau heeft gekregen toen ze op vakantie in Indonesië was.02_beeldje_van_fia_uit_indonesi De afbeelding lijkt groter dan in werkelijkheid  het is ongeveer 10 cm. hoog.
Hot heeft een aantal zwart-wit foto's, en briefkaarten van onze stad ingescanned en daar zij een aantal glaasjes achter de kiezen had wist ze hierover in kleurrijke bewoordingen te vertellen. Ik begin onze woonplaats met steeds anderen ogen te bekijken. De volgende dag bezochten we Tine die we ook via onze wederzijdse viervoeters hebben leren kennen. Zij heeft een bouvier "Severa" en zij vierde haar net herkregen vrijheid met ons. Zij had grote onmin met haar dochter en haar man, die een groot deel van de erfenis na de verkoop van het ouderlijk huis afhandig wilde maken.
Maak altijd een testament is ons devies. Dit "akkefietje" heeft een aantal jaren geduurd en heel wat meer jaren van haar gezondheid gekost. Wat kunnen mensen elkaar toch aandoen! Ze tracteerde ons op een Chineesje en voor zich zelf gaat ze met de hond lekker op vakantie op ons onvolprezen Texel. Toch wel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.
Blog 105 eerder op 12-3-2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten